Корзина
35 отзывов
«ВЕСЬ СПЕКТР ПРОДУКТОВ ИЗ АЛОЭ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ СЕМЬИ» Доставка бесплатная: Киев, заказ больше 3000грн.
+380730419082
041-90-82
122-26-55
256-05-54
Пресреліз пермакультурної спілки України

В статті розповідається про пермакультурну діяльність в Україні.

Пресреліз пермакультурної спілки України

Пермакультура є принципом створення людських поселень та сільськогосподарських систем, що базуються на знанні екології та законів природи.

Принципи пермакультури фокусуються на розумному проектуванні маломасштабних інтенсивних систем. Вони є ефективними по вкладеній в них праці та використовують біологічні ресурси замість викопного пального.

Започаткована в сімдесятих роках минулого сторіччя австралійцями Біллом Моллісоном та Девідом Холмгейном, пермакультура поширилася по всьому світу і здобула визнання, показавши свою ефективність в різних кліматичних умовах та сферах діяльності.

Пермакультурна спілка України є некомерційною громадською організацією створеною задля пропагування ідей та поширення досвіду пермакультури в Україні.

Мета

Метою створення спілки є підтримка розвитку пермакультури в Україні.

Ми хочемо згуртувати зусилля тих, хто вже успішно використовує методи пермакультури в господарстві, щоб дати їм змогу ділитися досвідом та підтримати новачків на цьому шляху.

Нашою місією є поширення знань та пропагування ідеї пермакультури у суспільстві.

Пермакультура є світоглядним принципом та системою організації. Навчаючи пермакультурі, важливо забезпечити вірне та всебічне розуміння її принципів та вміння їх використовувати у житті. Задля цього ми плануємо створити школу пермакультури в Україні, що навчатиме пермакультурі на високому рівні за світовими стандартами та з врахуванням місцевих умов та потреб.

Метою спілки є її всебічна підтримка розвитку пермакультури: розповісти, показати, навчити та підтримати. Стосовно останнього це створення платформи для пермакультурних господарств та проектів, де вони зможуть представити себе:

·        запропонувати органічну продукцію,

·        навчальнодемонстаційні екскурсії,

·        послуги з зеленого туризму,

·        пермакультурний дизайн тощо.

Нашою метою є уникнути ланцюга посередників, що має зробити пермакультурнi товари та послуги більш привабливими та доступними.

Пермакультурна спілка пропагуватиме використання інструментів пермакультури в тих сферах, що потребують розвитку саме в Україні, спираючись на міжнародний досвід використання пермакультури для вирішення схожих проблем. Зокрема, ще

o   відрождення села за рахунок розвитку дрібних селянських господарств та стимулювання функціонування громад,

o   розвиток регіонів завдяки посиленню зв’язків всередині біорегіонів та створенню замкнених циклів всередині регіонів тощо.

Задачі

● Пермакультурна спілка України - некомерційної громадська організація.

● Започаткування вітчизняної школи пермакультури:

1.     Проведення серії сертифікаційних курсів з пермакультурного дизійну;

2.     викладацьких тренінгів за співпраці з представниками провідних світових шкіл, як от керівником проекту пермакультурної освіти в Великобританії Джорджем Соболем.

3.     Створення бази для проведення літніх шкіл.

4.     Підтримка пермакультурних дипломних проектів.

● Інтернет сайт спілки це платформа для представлення діяльності пермакультурних проектів в Україні.

● Ведіння щомісячного інформаційного бюлетеня.

Членство

Членство у спілці має бути доступним кожному, хто зацікавлений у розвитку пермакультури в Україні.

Членам пермакультурної спілки надається можливість мати власну вебсторінку на інтернетпорталі спілки.

Члени спілки щорічно обирають та мають право бути обраними керівниками проектів спілки.

Школа з пермакультури забезпечуватиме надання матеріальної бази членам спілки для проведення освітньої діяльності в галузі пермакультури.

Окрім того, бюлетень спілки є спільним ресурсом для поширення інформації про проекти та здобутки її членів.

Контакти

www.permaculture.in.ua                                                                                     perma.ukraine@gmail.com